Maandag: 12.00 tot 17.00
Di t/m za: 9.00 tot 17.00
Zondag: Gesloten

Tel. 055-5760790

High Tea

High Tea: losse thee, walnoten-kokostaart, quiche , kaasstengels …

De High Tea is in Engeland een begrip: ‘s Middags thee drinken met van alles d’r op en d’r aan. Een High Tea bestaat uit verschillende hartige en zoete lekkernijen. Bij Het Apeldoorns Koffiehuys is er een High Tea voor iedereen.

Met de Mini High Tea serveren wij losse thee in theepot, mini sandwiches, zelfgemaakte appeltaart, carrot cake en brownie. Met de exclusieve High Tea kunt u ook nog eens genieten van walnoten-kokostaart, quiche Lorraine, kaasstengels en nachos. Een echte aanrader, al vanaf €9,- p.p.!

High Tea Thee drinken met van alles d’r op en d’r aan

Genieten van een High Tea wordt steeds populairder. Op z’n Engels thee drinken met van alles d’r op en d’r aan. In Nederland wordt echter, onterecht, de naam High Tea gebruikt voor de thee met zoete en hartige hapjes erbij. De juiste naam is Afternoon Tea! Hoe zit dat? Monique Beckers van het Apeldoorns Koffiehuys vertelt.

Een stukje historie

De Afternoon Tea ontstond in het midden van de vorige eeuw. Hertogin Anna van Bedford nam in 1840 het initiatief. De lunch werd in die dagen vroeger geserveerd dan voorheen en het diner juist later. Zij kreeg rond vier uur telkens zo’n dizzy en hongerig gevoel. Op een dag liet ze een blad met thee, sandwiches en cake op haar kamer brengen. Ze raakte zo verknocht aan deze gewoonte, dat zij die introduceerde bij haar vriendinnen. Zo werd de Afternoon Tea snel populair.
De High Tea ontstond in het noorden van Engeland en in Schotland als een avondmaaltijd. Deze ‘tea’ werd geserveerd aan de hoge (high) eettafel en hiermee is meteen de term ‘High Tea’ verklaard. De High Tea was stevige kost om de honger van de boeren die de hele dag hadden gewerkt te stillen. De tafel stond vol met simpele, maar heerlijke gerechten: een ham, een stuk kaas, een egg-bacon pie, roerei, rolmopsen, een schaal met tomaten en waterkers. Ook was er veel brood, boter, jam, honing en een heerlijke fruitcake. En natuurlijk thee.

High Tea bij Het Koffiehuys

Dat wij in Nederland de Afternoon Tea en de High Tea met elkaar hebben verward, wordt waarschijnlijk verklaard omdat High Tea chiquer klinkt. Het  Koffiehuys doet daar vrolijk aan mee. Klanten genieten de gehele dag door van een High Tea. Deze bestaat uit overheerlijke sandwiches, zelfgemaakte appeltaart, versgebakken carrot cake, huisgemaakte brownies, walnoten-kokostaart, quiche lorraine, kaasstengels en nachos. De tea is afkomstig van Simon Levelt.

 

 • Facebook

 • Contact

  • Openingstijden:
  • Maandag : 12.00 tot 17.00
   DI T/M ZA: 9.00 tot 17.00
   Zondag: Gesloten
  • Adres:
  • Korenpassage 37 7311 LZ APELDOORN
  • Telefoon:
  • 055-5760790
  • Email:
  • info@hetapeldoornskoffiehuys.nl

High Tea

 • 00Days
 • 00Hour
 • 00Min
 • 00Sec
 
 

Beste mensen,

Hopelijk mogen wij onze gasten vanaf 1 juni weer ontvangen. Thans zijn wij druk bezig om alle noodzakelijke voorbereidingen te treffen.  Voor diegenen die niet kunnen wachten op onze HIGH TEA, hebben we het volgende bedacht.

Vanaf woensdag 13 mei kunt u voor een HIGH TEA weer bij ons terecht. De kosten bedragen 15,- p.p. Ophalen kan tussen 10-12 uur. Vanaf 4 personen ‍‍‍ leveren we de HIGH TEA tussen 11-12 uur gratis bij u thuis  in Apeldoorn, Ugchelen en Beekbergen. De HIGH TEA wordt vers bereid. De levering vindt plaats zonder servies.

We zijn open van woensdag tot en met zaterdag. Bestellingen graag voor 10:00 uur ’s ochtends doorgeven via mail info@hetapeldoornskoffiehuys.nl of telefonisch 055-5760790.

Blijf gezond  en hopelijk tot snel.

Team Koffiehuys